zondag 6 april 2014

KUNST| De weerspiegeling van de tijdsgeest

Tegenwoordig draait het op het journaal bijna altijd om de economische crisis. Ons dagelijks leven wordt er door beïnvloed: bijbaantjes en stages liggen niet voor het oprapen en voor wie nog moet studeren is de studiefinanciering ook nog niet zeker. Iedereen merkt wel iets van de crisis die maar blijft doorzeuren. Zo ook kunstenaars. In tijden van meer welvaart stromen vaak de opdrachten binnen en kunnen kunstenaars meer investeren in duurdere materialen. Zo hebben periodes in de geschiedenis van rijkdom veel beeldhouwkunst. Nu hebben veel kunstenaars minder zekerheid en kiezen de meesten voor minder kostbare producten, zoals verf en laten ze vaak de beeldhouwkunst links liggen. Gelukkig zijn er nog altijd kunstenaars die denken in oplossingen en daardoor toch een vorm van beeldhouwkunst maken.

Kunst van afval 

Tim Noble & Sue Webster
Tim Noble en Sue Webster zijn van die kunstenaars die denken in oplossingen. Ze gebruiken afval van straat om kunst te maken. Je zou het een kruising tussen beeldhouwkunst en schaduwkunst kunnen noemen. In eerste instantie lijkt het enkel een hoop afval, maar wie verder kijkt en er een spot op richt ziet iets heel anders. Tim en Sue onderzochten gedurende hun carrière hoe mensen abstracte beelden waarnemen en definiëren. Na dit gedaan te hebben, hebben ze een geheel eigen draai aan kunst kunnen geven.


Tim Noble and Sue - חיפוש ב-Google


Amazing Shadow Art By Tim Noble & Sue Webster

Ik vind schaduwkunst een gaaf stukje kunst. In eerste instantie lijkt de kunst heel simpel, maar al je beter kijkt is te zien dat de kunst heel doordacht is. Over alles is nagedacht. Vaak zijn er lange studies aan vooraf gegaan. 

Wat vind jij van  schaduwkunst?

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan via Bloglovin'
Wil je meer inspiratie? Bezoek mijn Pinterest 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten