woensdag 7 mei 2014

LOOKBOOK| Free People

Free People - April Catalog 2014 - Page 1





Het begon allemaal in jaren '70 van de vorige eeuw. Dick Hayne opende een winkel in Pennsylvania en noemde het Free People. De winkel was geliefd bij iedereen in de omgeving die opzoek was naar een beetje vrijheid in zijn kleding.

Eén winkel groeide uit in twee winkels en de naam veranderde in Urban Outfitters.

Ondertussen kreeg de vrouw van Dick Hayne het idee om een eigen kledinglijn te ontwerpen exclusief voor de winkel Urban Outfitters. Et was veel vraag naar een eigen lijn dus al gauw werden de eerste collecties verkocht.  De collecties werden zelfs zo goed ontvangen dat Dick Hayne de twee bedrijven opsplitste. De naam van het nieuwe kleding veranderde voortdurend, maar in 1984 kreeg het haar huidige naam: Free People.

Het merk is speciaal voor de individuele, creatieve en intelligente vrouw. Ze staat positief in leven en gaat elke situatie met een lach tegemoet. Kortom ze is een levensgenieter.

Vooralsnog is Free People niet in Nederland verkrijgbaar. Het is wel mogelijk om via internet te bestellen. De kleding komt uit Amerika dus aan het online bestellen hangt helaas een prijskaartje. Ik hoop dat De Bijenkorf of een andere Nederlandse winkel het merk snel aan het assortiment zal toevoegen. En ach, anders doe ik het wel als ik over een paar jaar een eigen winkel heb vol met vintage- en bohémiankleding.


Free People - April Catalog 2014 - Pages 6-7
Free People - April Catalog 2014 - Pages 10-11
Free People - April Catalog 2014 - Pages 12-13
Free People - April Catalog 2014 - Pages 14-15
Bron: freepeople.com


Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan via Bloglovin'
Wil je meer inspiratie? Bezoek mijn Pinterest 

4 opmerkingen: